Kommentti olisi kiva yllätys vieraillessasi blogissani.

torstai 22. tammikuuta 2015

Pikku prinsessan kettu-lapaset ja koukutut lapaset


Tein n.. 4 vuotiaalle pikku tytölle tällaiset pinkit kettu-lapaset, lankana 7 veikka ja pörrölanka. Näistä tuli ihastuttavat. Seuraavaksi pitäisi vähä pienemmät tehdä tytölle ja samanlaiset turkoosit 4-vuotiaalle pojalle. Ihanaa pientä näpertelyä siihen asti kun tulee korvat ja tuo  kuono, ne virkkaan ja tarvitsee nähdä hyvin kun niitä tekee. Mutta ensin vielä muita neuleita teen. 


Yhdet koukutut lapaset, Saana 100 % lanka ja silmu lanka näissä. Yhdet tällaiset on tulossa lampaanvillalangasta ja silmusta. Nekin hyvältä näyttää...


Pakkasta on pidellyt täällä ja lunta kiitettävästi maassa. Uunia on pitänyt lämmittää nyt joka päivä, ettei talo viilenny. Henkeä meinaa vaan topata tuo pakkasilma.. tiukkaa tekee ihan, vaikka kaulaliinasuoja tuossa suun edessä. PEFin puhallusta teen, kliinisen kuormituskokeen kävin lävitse, spirometria vielä tulossa. Lääkärillä käynti edessäpäin vielä. Katotaan mitä tuumaavat. 

Se ois kohta viikonloppu, oikein hyvää viikonloppua kaikille, vielä yksi päivä pitäis jaksaa töissä ahertaa ja pääsisi viikonlopun viettoon. 

torstai 8. tammikuuta 2015

Kirjoneulelapaset ja miesten sukat


Tässä vanha lapasmalli mitä kasvattiäitini neuloi eläessään, nyt olen sitten minä neulonut tätä mallia, tällaisen version tein varren suhteen näistä. Lankana on 100 % suomen lampaan villalanka. Kuvion väri on värjätty krapilla viime syyskesän aikana ja toinen on sitten ihan oma värinsä. Tikuttelin 2.75 puikoilla. 

Tässä alapuolen kuvassa on viime kesänä värjättyä lankaa raparperin juurella, lanka oli keskiharmaata 7-veikkaa. Malli sukassa on Armaat. Ohje löytyy täältä. Niina Laitisen käsialaa ja löytyy Ravelryn maailmasta ilmainen malli. Kiva koukuttava malli ja helppo. Miesten sukan malli koko 42. 



torstai 1. tammikuuta 2015

Neulotut huovutetut tossut


Yläpuolen kuvassa on Aade Löngin liukuvärjätystä villalangasta (lanka kaksinkertaisena) tehdyt tossut. Ja alapuolen kuvassa varsi on isoveljeä ja tossu osa on Suomen lampaan villalangasta. Toisella pesukerralla huopui kuten pitikin eli 40 asteessa ja iso pyyhe oli mukana, lyhyt kirjopesuohjelma pienellä linkouksella.


Kiitos uuden vuoden toivotuksista keltä niitä sainkaan. Jospa tämä vuosi olisi mukavampi ja leppoisampi.